diamagazine 

Text Size

facebook Volg ons op Facebook
en blijf op de hoogte!

Volgeboekt!

 

In dialoog met Plato

Volgens de filosoof A.N. Whitehead is de hele Westerse filosofie een voetnoot bij Plato. Dat zal niet zonder enige overdrijving zijn, maar Plato is zeker de meest bekende filosoof. En zijn invloed op de filosofie, het christendom en de westerse cultuur is enorm. Plato zelf is de bron van deze invloed. Reden genoeg om in te zoomen op deze klassieke denkreus. In de cursus leggen we de hoofdlijnen van zijn denken bloot. We verdiepen ons in twee van zijn dialogen. We staan stil bij zijn ethiek van de dialoog. We kijken naar zijn invloed in onze tijd en staan stil bij de kritiek op Plato. Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van een reader (kosten €2,50), die bij aanvang van de cursus ter beschikking wordt gesteld. Er zijn drie plaatsen vrij!

Aanmelden kan tot uiterlijk 20 december bij de coördinator filosofiekring op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Toelating op volgorde van binnenkomst.Cursusprijs (excl. reader en afhankelijk van het aantal deelnemers) ligt tussen €45,- en € 60,-, na bevestiging aanmelding bij vooruitbetaling te voldoen. (Niet-ASZ-leden betalen € 3,-  extra.) 

Data: woensdagmiddagen 29 januari, 12 en 26 februari, 11 en 25 maart. Meer info volgt na ontvangst aanmelding.