diamagazine 

Text Size

facebook Volg ons op Facebook
en blijf op de hoogte!

Minicursus 'Roofvogels en uilen, roofridders van het luchtruim'

Roofvogels spreken tot de verbeelding. Hoog in de lucht spieden ze naar prooien, die ze in een pijlsnelle duikvlucht verschalken. Ze jagen op vogels, muizen en zelfs insecten. Uilen daarentegen vliegen geruisloos en geheimzinnig door de nacht op zoek naar prooi.
Soms hoor je de onheilspellende roep van een bosuil: oehoehoe…….Dan is hij op zoek naar zijn vrouwtje. Uilen jagen vooral op muizen. Ze vreten ze op met huid en haar en spugen ze weer uit als braakbal. Roofvogels en uilen zijn fascinerend: je wil er graag meer van weten.

In deze minicursus neemt Frans van Bussel u mee in de wereld van roofvogels en uilen. Met opgezette vogels, diabeelden en filmpjes zal hij u laten ontdekken welke soorten roofvogels en uilen wij in Nederland hebben, hoe ze leven, wat ze eten en met welke fabelachtige vangtechnieken zij hun prooien grijpen. ’s Avonds maken we een korte wandeling rond het Slot Zeist op zoek naar roepende bosuilen. In december beginnen die te baltsen. 

De cursus wordt  gegeven in het TorenlaanTheater, Torenlaan 38 in Zeist.
De cursusmiddag is op dinsdagmiddag 17 december van 14.00 uur tot 16.00 uur. De excursie is op dinsdagavond 17 december van 19.30 uur tot 20.30 uur. De start van de excursie is op de parkeerplaats bij Slot Zeist.

Cursusgeld (inclusief koffie/thee en lesmateriaal): € 7,- (contant betalen). Opgave bij Frans van Bussel: fvanbussel@planet.nl of 030 693 11 68 of 06 575 608 30. U krijgt na uw aanmelding een bevestiging of de cursus doorgaat en of u nog mee kunt doen.