In deze reeks van vier colleges worden allerlei kwesties rondom voeding en gezondheid behandeld.
De Nederlandse  schijf van vijf wordt onder de loep genomen. Wat betekent die schijf in de praktijk?
De supermarktwereld  wordt behandeld. Een overvloed aan pakjes, zakjes en kant-en-klaarmaaltijden met daar tegenover verse voedingsmiddelen.
Wat is eigenlijk het verschil tussen bewerkt en onbewerkt voedsel?
Hoe maak je verstandige keuzes, en wat zíjn verstandige keuzes?

We worden overweldigd door keuzes aan voedsel in de supermarkt. Tegelijkertijd wordt er een hoop weggegooid.
Welke smaken en zintuigen hebben invloed op de smaakbeleving? Kan smaak verschillen per levensfase?

Tot slot worden voedselverspilling en hygiëne in de keuken besproken. Hoe voorkom je voedselverspilling? Welke hygiëneregels zijn belangrijk voor de houdbaarheid van voedingsmiddelen? Ofwel: een college vol praktisch inzetbare kennis met allerlei voorbeelden die worden meegebracht.

De cursus wordt gegeven door Jolien Vijzelaars, afgestudeerd in 2017 in Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam, onder auspiciën van de stichting Oud Geleerd Jong Gedaan.
Data: woensdag 22 januari, 29 januari, 5 februari, 12 februari, telkens van 11.00 tot 12.00 uurLocatie: Zaaltje Torenlaan Theater. Aantal deelnemers: minimaal 15, maximaal 25. Kosten € 25,- voor ASZleden, voor niet leden € 30,-.
Aanmelden vóór 20 december bij Henk Schneider, bij voorkeur per email henkasz@ziggo.nl, 06 200 716 64.