Je kunt het mooie Brabantse land best twee maal achter elkaar bezoeken. Helemaal als je voor de Kerst dagtocht eens iets anders wilt doen dan andere jaren. Kent U Museum Dansant in Hilvarenbeek? De prachtige zaal in Tuschinskistijl met spiegels en kroonluchters en vol historische orgels. We zijn er met ASZ al eens eerder geweest, maar dit wordt heel anders.
Eerst drinken we koffie met gebak in Sleeuwijk. Dan naar Hilvarenbeek naar het Museum Dansant. Bij binnenkomst ziet u dat het hele museum in kerstsfeer is. Adembenemend mooi! U wordt ontvangen met een heerlijke glühwein, koffie/thee en iets lekkers. Dan volgt een korte presentatie in het danspaleis, waarna een lunch, bestaande uit broodje kroket, twee broodjes met heerlijk beleg en kerstbrood met roomboter, geserveerd wordt tussen de orgels. Daarna verkast u naar Soet en Vermaeck en maakt u kennis met de kermis van weleer, toen het nog het feest van het jaar was. Eigenaar Chris leidt u op humoristische wijze rond langs o.a het rad van fortuin en het vlooientheater, waarbij de inwendige mens niet wordt vergeten: poffertjes, suikerspin, advocaat met slagroom. Ook bezoekt u de 5 mooiste Kerststallen van de Kempen, in miniatuur nagebouwd, in het kermismuseum. Nu begint de show in het kermismuseum. In de pauze krijgt u een wijntje/ biertje en dan bezoeken we de kermisattracties. Wint u onder grote hilariteit het met briljanten bezette horloge? Of gaat u naar huis met één van de andere kerstprijzen of een superknuffel. Voor vertrek gebruiken we nog koffie met een Brusselse wafel uit de salon van Victor Consael. Wat een dag!

Datum: dinsdag 17 december. Opgeven bij Rita Dieke, 030 696 16 48; Miel Roelofs, 030 692 09 11 of Dorothy Hissink, 030 695 52 31. Kosten: ASZ leden € 47,50 pp; Introducees € 52,50 pp. Overmaken op rek.nr NL36 TRIO 0338 5868 14 t.n.v. Senioren Zeist, o.v.v. dagtocht 17/12. S.v.p. ook uw ledennr. (staat op uw pasje) vermelden.Vertrektijden: Den Dolder 8.15 u.; Vrijheidsplein 8.30 u.; Weeshuislaan 8.45 uur, Grote Koppel 9.00 uur.

In januari en februari worden er geen dagtochten georganiseerd.

Agenda Dagtocht Drenthe