diamagazine 

Text Size

facebook Volg ons op Facebook
en blijf op de hoogte!

U kunt met de museumgroep op maandag 13 januari om 15.00 uur een rondleiding volgen door de tentoonstelling Rembrandt-Velazquez in het Rijksmuseum te Amsterdam.  
Het is voor het eerst dat zoveel Nederlandse en Spaanse meesterwerken van Velazquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbaran, Hals en Ribera samen in Nederland te zien zijn. In de tentoonstelling worden de Spaanse en Nederlandse meesterwerken in paren getoond. Dit leidt tot verrassende dialogen over werkelijkheid en eeuwigheid, religie en schoonheid. De rondleiding geeft u een bijzondere kijkervaring, en inzicht in de schilderkunst uit de Spaanse en Nederlandse 17de eeuw.

Voor wie wil, reizen we samen vanaf station Utrecht Centraal met de trein van 13.38 uur. We verzamelen om vijf voor half twee in de stationshal bij de banken voor LEON/La Place/Swirl’s. Een van ons zwaait met een waaier. Omdat de rondleiding een afwijkende tijd heeft is het misschien een idee om op eigen gelegenheid eerder te gaan om andere afdelingen te bezoeken. Dit dan wel graag melden. De terugreis is op eigen gelegenheid. Toegang met Museumkaart is gratis.
De rondleiding kost € 6,-, ter plekke te voldoen. Heeft U belangstelling? U kunt zich aanmelden tot 9 januari bij Saskia van der Gouw: svdgouw@gmail.com (bij voorkeur) of 030 691 56 79.
Graag aangeven : naam, telefoonnummer (liefst 06-nummer), wel of geen museumkaart, eigen vervoer of samen met de trein.