Deze cursus is bedoeld voor senioren die nooit eerder hebben hoeven koken, maar die er wel interesse in hebben.
Na het volgen van deze cursus bent u in staat een lekkere en niet al te ingewikkelde maaltijd op tafel te zetten voor 1, 2 of 4 personen.
In een serie groepslessen leert u eenvoudige basistechnieken aan de hand waarvan u zelf een dagelijkse maaltijd kunt maken. De lessen worden gegeven door Marie-Louise Beerling, ook bekend als Madame Marie. Zij is kook-coach met internationale ervaring.
De lessen vinden plaats in de keuken van het Binnenbos.

Madame Marie zorgt da de ingrediënten klaar staan, maar wil graag voorafgaand aan de les samen met één of twee deelnemers de inkopen gaan doen. Want de ingrediënten die je gebruikt bepalen voor een groot deel het resultaat!
Na een inleiding en de nodige uitleg gaat u in koppels van twee zelf aan de slag. Als cursist mag u zelf mee beslissen over wat er op het menu staat. Er zal zeker aandacht worden besteed aan de 'gewone' Hollandse pot van vlees-groente-aardappelen of stamppot. Maar iets anders, zoals pasta of een oosters gerecht, kan ook, en in deze tijd hoort een vegetarisch maaltijd er zeker ook bij.
Na afloop van de les kunt u samen met de mede cursisten van de bereide gerechten genieten, of deze eventueel mee naar huis nemen. Natuurlijk krijgt u de recepten mee op papier.

We beginnen met een pilot van drie lessen, op dinsdag 19 november, 3 december, 17 december van 18.00 - 20.00 uur. Als het goed loopt gaan we vanaf januari 2020 door met de volgende serie lessen, met een frequentie van 2 x per maand. Voor 3 lessen zijn de kosten € 45,- per persoon, vooraf te voldoen. Dit is inclusief alle ingrediënten. Niet-leden zijn welkom (voorzover er plaats is) en betalen € 60,-.

Aantal deelnemers: Minimaal 5, maximaal 10. Deelnemers wordt verzocht zelf een schort en een theedoek mee te brengen.

Aanmelden voor 8 november bij Henk Schneider, bij voorkeur per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of 06-200 716 64. Als u vervoer nodig heeft, geeft u dit dan bij aanmelding aan. Bij bevestiging ontvangt u betalingsinstructies.

ASZ College Kookcursus