Een hartstilstand. We denken er niet aan, niemand loopt rond met de gedachte: ”Wat nou als ik een hartstilstand krijg”. Als het toch gebeurt is het goed dat er omstanders zijn die weten AEDwat ze doen moeten en gelijk kunnen handelen. Het beschikbaar zijn van geoefende vrijwilligers en voldoende AED’s (automatisch externe defibrillator) waar gebruik van kan worden gemaakt is van levensbelang.
Hartslag Nu is een Burgerhulpverleningsorganisatie die samen met de Hartstichting overal in Nederland netwerken realiseert waar vrijwilligers kunnen worden opgeroepen om te gaan helpen bij een reanimatie en waar AED’s 24 uur/7 dagen van de week bereikbaar zijn. Steeds vaker lees je in de krant dat er weer iemand is gered door omstanders.
Ook in Zeist is stichting Hartslag Zeist druk bezig om dit te realiseren. Bezoek ook de website: www.hartslagzeist.nl .
Maar kunt uzelf helpen? Weet u wat u moet doen?

Sinds vorig jaar wordt de cursus Levensreddend handelen gegeven bij het ASZ. Meerdere leden hebben de training al gevolgd.
Ook u kunt deze training volgen. Natuurlijk, Reanimeren is best zwaar en je moet het wel kunnen! In een training van 4 uur leert u hoe u moet reanimeren en hoe u een AED moet bedienen en wat u moet doen als iemand zich verslikt en dreigt te stikken.

De trainingen worden overdag gegeven en wel op dinsdag 22 oktober in een zaal van het Torenlaan Theater en de kosten bedragen € 20,-- per persoon.
Minimaal 6 personen per groep. Aanvang 13.00 uur en einde 17.00 uur.

Herhalingstraining reanimatie
Heb je de training al gevolgd dan is het belangrijk dat je dit jaarlijks herhaalt. Een herhaling duurt ca. 2 uur. Natuurlijk een stukje theorie maar de nadruk ligt op het oefenen van de vaardigheden en het gebruik van de AED. De kosten hiervan bedragen € 10,00 per persoon.( Max. 12 personen.)

Informatie over de herhaling en opgeven voor de cursus (voor 14 oktober) bij Piet van Geresteijn 0615891867 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding LRH en door overmaken van het bedrag van € 20,- naar rekening van Senioren Zeist NL07 TRIO 0776 4876 37 onder vermelding van uw naam en LHR.

Bij voldoende aanmeldingen,voor zowel de basis als de herhaling, krijgt u een uitnodiging voor de training.