diamagazine 

Text Size

facebook Volg ons op Facebook
en blijf op de hoogte!

Dansen en bewegen op muziek in verbinding voor senioren (50 t/m 80+)

Het seizoen 'bewegen op muziek' voor senioren zit er weer op. Vele senioren en leden van de ASZ hebben de weg naar deze lessen gevonden om wekelijks aan hun conditie, functionele kracht, balans en geheugen te werken. Bij de evaluatie tijdens de afsluiting van het seizoen waren de reacties hartverwarmend. De meeste reacties die ik te horen kreeg waren dat de cursisten gemerkt hebben dat ze sterker zijn geworden, een betere houding en balans hebben gekregen en daardoor bewuster van hun lichaam zijn geworden. Ook kunnen zij beter onthouden en gaan ze blijer naar huis. 

We beginnen de les altijd met een swingende warming up. Daarna volgen functionele krachtoefeningen. Balansoefeningen aan de barre (dat is een lange horizontale stok om aan vast te houden als de balans niet zo goed is). We sluiten af met een korte dans om nieuwe dingen (in dit geval zijn dat de pasjes en bewegingen) aan te leren om zo de coördinatie en het geheugen te verbeteren. Dit alles op leuke herkenbare muziek. Er wordt goed gekeken of de oefeningen goed worden uitgevoerd en of ze niet te zwaar of te snel zijn. Op iedere leeftijd, hoe oud ook, kan men nog verbeteren, of je nu 20 bent of de 70 gepasseerd.

Ik ben dan ook heel blij dat de cursisten het afgelopen seizoen door de oefeningen sterker en soepeler zijn geworden, zodat ze letterlijk zo lang mogelijk op eigen benen kunnen blijven staan en lopen zonder hulpmiddelen zoals een stok of rollator. Mijn motto is: 'Je bent nooit te oud om te leren!' Het afgelopen seizoen heb ik ook mogen meemaken dat dat daadwerkelijk zo is.

Ik hoop dat de senioren dan ook langs komen voor een proefles zodat men een indruk krijgt wat de les nu echt inhoudt. Dat is de beste manier om er achter te komen. De lessen voor senioren beginnen op dinsdag 3 september en donderdag 5 september. Dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 13.00–14.00 uur en van 14.00–15.00 uur.

U kunt bellen voor informatie of als u zich wilt aanmelden voor een proefles: 06 511 075 86 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.