'Zij die lezen mogen eenzaam wezen.'

Tot de dichters die je altijd weer uitnodigen om te herlezen behoort ongetwijfeld Ida Gerhardt. Geboren in 1905 te Gorinchem en overleden in Warnsveld in 1997.
Het vermelden van de geboorteplaats is niet onbelangrijk, want de herinnering aan het Hollandse rivierenlandschap is haar haar hele leven bijgebleven. Zij heeft aan dit thema onvergetelijke gedichten gewijd. Zelf zegt ze: "Terugziende op de verstreken decenniën weet ik dat al mijn bundels in wezen brieven aan mijn land zijn."

In deze lezing, die wordt gehouden door Wim Kozijn, voorzitter Seniorenvereniging Hilversum, gaat hij in op haar werk. Vertelt hij de belangrijkste biografische gebeurtenissen en leest hij gedichten voor en licht deze toe. De grote thema’s uit haar werk komen aan de orde: het landschap, haar verhouding tot Nederland, de relatie tot haar ouders en het geloof om er slechts enkele te noemen.

Bij de lezing gebruiken we een beamer, waarbij verschillende foto’s uit verscheidene perioden van haar leven getoond worden.

Wim Kozijn stond 25 jaar voor de klas in het basisonderwijs en de Ulo en doceerde aan MBO en HBO. Hij was wethouder in Driebergen en burgemeester in ’s Graveland.
De bekende Zeister pianist Theo Nederpelt zorgt voor de muzikale omlijsting van de lezing.

Datum, locatie en tijd: 29 augustusTorenlaantheater, aanvang: 15.00 uur. Zaal open en kaartverkoop: 14.30 uur. Kosten excl. consumptie: ASZ-leden: € 3,50; niet-leden: € 5,= (alleen contant).