diamagazine 

Text Size

facebook Volg ons op Facebook
en blijf op de hoogte!

Op vrijdag 5 juli kunt u om 11.30 uur een rondleiding volgen in Het Depot in Wageningen. Het Depot is een unieke beeldengalerij gelegen te midden van een prachtig Arboretum, met uitzicht over het Rijnlandschap. De vaste collectie bestaat uit hedendaagse beeldhouwkunst van nationale en internationale kunstenaars. In de collectie staat de mens centraal; dit vinden we terug in de tentoonstelling ‘Tegenbeeld’. Tegenbeeld bestaat uit 30 beeldenparen, waarbij de paren gevormd worden door beelden die een gelijkenis met elkaar hebben. Een gelijkenis in materiaal, houding, huid, beweging of inhoud. Het doel van de tentoonstelling is dat we anders gaan kijken dan we gewend zijn.

Het bijzondere van Het Depot is, dat de meeste kunstwerken aangeraakt mogen worden. In combinatie met het Arboretum is Het Depot een ideale mix van cultuur en natuur.

Het Depot wordt bekostigd door de stichting Utopia, hierover hoort u meer in het museum. De toegang is gratis; de rondleiding 5,50 euro, ter plekke te voldoen. Na afloop gaan we met elkaar een kopje koffie drinken/lunchen in het restaurant Linnaeus van het museum. Indien u wilt kunt u hierna genieten van een wandeling in de prachtig aangelegde botanische tuin het ‘Arboretum’. De terugweg met bus 50 vanaf busstation Wageningen is op eigen gelegenheid.  

We verzamelen bij bushalte Station Driebergen-Zeist, perron F. We nemen daar bus 50 naar het busstation in Wageningen; een busrit van ongeveer een uur langs de mooie dorpen van de heuvelrug. In Wageningen lopen we naar Het Depot (ongeveer 10 minuten bergopwaarts). U moet hiervoor goed ter been te zijn. NB. In verband met de zomer dienstregeling van bus 50 krijgt u de juiste tijd van verzamelen bij Station Driebergen-Zeist eind juni per mail , telefonisch of in de nieuwsflits.

Heeft u belangstelling? U kunt zich aanmelden tot 3 juli bij Saskia van der Gouw, bij voorkeur per mail. Graag aangeven: naam, aantal personen, telefoonnummer, eigen vervoer of met de streekbus. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030 691 56 79.

ASZ Cultuur Museumgroep