Misschien herkent u het voorval dat mij onlangs overkwam. Ik heb een zoon die met gezin z’n 120 km verderop woont. Dus van even binnen wippen is geen sprake. Af en toe wordt een datum geprikt voor een bezoekje aan ‘moeders’. Tegen die tijd heeft moeders een lijstje gemaakt van kleine klusjes die nodig gedaan moeten worden. Gelukkig is de zoon handig en altijd bereid die klusjes op te knappen. Zo ook bij het laatste bezoek: het bevestigen van een nieuwe plantenbak aan het balkon, een keukenkastje kon niet meer dicht. En zo waren er nog een paar dingen. De dag voor zijn komst brandde een lampje in de gang door. Gauw een nieuw lampje gekocht. “Helaas ma, je hebt een verkeerd lampje gekocht. Deze fitting past niet”.

Zou ik nu echt een week of zes moeten wachten op het volgende bezoek van de zoon? Ineens ging mij een lampje op. Een tijdje geleden had ik toch een oproep in het ASZ Magazine gelezen over hulp aan leden? En nieuwe leden konden op een enquete formulier aangeven of zij bereid waren iets voor de vereniging te doen. Bovendien kunnen alle leden dit invullen op de site.

Dus snel de dame van de ledenadministratie gebeld met de vraag of zij mij in contact kon brengen met de ideale vrijwilliger Slechts één persoon had zich gemeld als ‘’ ‘klusjesman’. En laat hij nu net van een langdurige vakantie in Spanje genieten.

Toch denk ik dat binnen de ASZ-gelederen wel meer handige leden te vinden zijn die af en toe een handje willen helpen. Voor kleine klusjes, wel te verstaan. Natuurlijk niet voor hele verhuizingen.

Kom, handige ASZ-leden, pak de telefoon en bel met de ledenadministratie en laat u op de K(leine) K(lusjes) L(ijst) zetten. Tel: 030 878 89 46 of 06 250 409 25 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kluslijst