Maandag 17 juni a.s. om 15.00 uur kunt u kijken naar de film "De Dirigent".
Deze film (Ned.première okt. 2018) van regisseur Maria Peters, met acteurs o.a. Cristianne de Bruijn en Benjamin Wainwright, is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal over de uit Nederland afkomstige 24 jarige Antonia Brico, die in de jaren 20 met haar ouders naar Amerika is geëmigreerd en ervan droomt om dirigent te worden. Echter deze ambitie wordt door niemand serieus genomen. Maar .... de werkelijkheid is anders. Eind jaren 20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld, die succesvol grote symfonie-orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen zelden om aan de top van de wereld-ranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Maar er is hoop! Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst een vrouwelijke chef-dirigent: Karina Canellakis. Een Aanrader!!

Voor de film koopt u een kaartje van € 7,- op vertoon van uw ledenkaart bij de bioscoopkassa.
Reserveren kan via internet (www.figi.nl/bioscoop) of telefonisch 030 692 74 00.

U kunt zich opgeven voor een gezamenlijke maaltijd na afloop van de film bij Rita Dieke 030 696 16 48, Tiny van Gaal 030 692 32 35 of Alma van Deventer 030 692 04 16 tot uiterlijk maandagochtend voorafgaand aan de film, tussen 10.00 en 12.00 uur.
Dit i.v.m. het doorgeven van het aantal deelnemers aan Figi.

Omdat veel leden liever à la carte willen eten i.p.v. een dagschotel, kunt u kiezen uit de hele menukaart, dus ook de voorgerechten.