diamagazine 

Text Size

facebook Volg ons op Facebook
en blijf op de hoogte!

Op zondag 31 maart gaan we wandelen over de eeuwenoude landgoederen Oud-Amelisweerd en Rhijnauwen. We beginnen met een wandeling door de restanten van onze verdedigingslinie van WO II vlakbij het fort bij Rhijnauwen. Daarna gaan we het landgoed Amelisweerd in met het prachtige Engelse werk. We kunnen genieten van de rijk bloeiende bosflora en de vele zingende vogels in dit mooie parkbos, dat dateert uit de zeventiende en achttiende eeuw. We zien twee landschapsstijlen terug: de barokstijl met rechte door bomen omzoomde lanen en de Engelse landschapsstijl met slingerpaden met doorkijkjes en waterpartijen. En we lopen langs de Kromme Rijn weer terug naar ons startpunt. De wandeling is 5 km.

We verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij Slot Zeist. Vandaar rijden we via Bunnik naar de de provinciale weg richting Utrecht en slaan af bij de Rhijnauwenselaan naar fort bij Rhijnauwen.
Aan het eind van die laan is een parkeerplaats en als u doorrijdt over de brug door de poort heen dan vindt u achter het Theehuis nog een parkeerplaats. Hier start de rondwandeling. Na afloop kunnen we koffie drinken in het Theehuis.

Opgeven bij Nina Hartwigsen 030 605 32 01 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag twee dagen van te voren en bij voorkeur ‘s avonds. Wilt u vermelden of u zelf met de auto kom of wilt meerijden met een ander?

ASZ Beweegt Korte wandeling

ASZ bankje

Het ASZ-bankje is 25 maart aan het Utrechts Landschap overgedragen.
Je vindt het bankje als je vanaf de Lorenzlaan ter hoogte van de Boslaan het Zeisterbos ingaat.