Lezing ‘Liefde en dood in de Middeleeuwen’ door Ad van der Lee, oud-docent Duits

In het centrum van deze lezing staat de Minnezang, een poëzievorm waarbij de ridderdichter op geheel eigen wijze zijn (meestentijds platonische) liefde voor een (meestal) getrouwde adellijke dame tracht vorm te geven. In verband hiermee zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de historische achtergrond. Thema’s als de Ronde Tafel van koning Arthur, de zoektocht naar de Heilige Graal, de betekenis van de kruistochten, de taalontwikkeling en de sociologische achtergronden in de Middeleeuwse maatschappij komen aan bod. E.e.a. gebeurt aan de hand van een power-point-presentatie. Kennis van het Duits is wel handig, maar niet vereist. Ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen.

Datum, locatie en tijd: woensdag 27 maart, Torenlaan Theater, aanvang 15.00 uur. Zaal open en kaartverkoop: 14.30 uur. Kosten excl. Koffie/thee: € 3,50 ASZ-leden, € 5,- niet-leden (alleen contant).

ASZ Educatief Lezing Ronde Tafel

ASZ bankje

Het ASZ-bankje is 25 maart aan het Utrechts Landschap overgedragen.
Je vindt het bankje als je vanaf de Lorenzlaan ter hoogte van de Boslaan het Zeisterbos ingaat.