Maakt u wel eens foto’s voor ASZ (website, Facebook of Magazine)?

Dan gelden vanaf heden voor u de volgende richtlijnen.
De privacywetgeving, maar ook gewoon goed fatsoen, vraagt van ons dat wij zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens. Foto’s van mensen behoren daar ook toe. Het bestuur verzoekt daarom aan mensen die tijdens ASZ-activiteiten foto’s maken die voor onze website, Facebook of het Magazine bedoeld zijn, dit aan de deelnemers kenbaar te maken. Iedereen die daar bezwaar tegen heeft kan dit dan melden, zodat de fotograaf daar rekening mee kan houden. Een fotograaf die foto’s van ASZ-leden opstuurt aan de redactie van het Magazine of aan bv een bestuurslid dient telkens te vermelden dat hij/zij geen bezwaren van mensen heeft gehad tegen publicatie. Indien dit achterwege gelaten is kunnen de foto’s niet gebruikt worden. In geval van twijfel (bijvoorbeeld: een mooie unieke foto, maar geen toestemming gevraagd) kunt u de foto voorleggen aan de redactie, die vervolgens een besluit neemt wat ermee te doen.

Uw foto op onze website, op Facebook of in ons Magazine??
In ons Magazine, op onze Facebook pagina en op de website staan regelmatig leuke foto’s van allerlei ASZ-activiteiten. Meestal is er dan op zo’n foto ook een groepje van onze leden te zien. In enkele gevallen staat een lid er erg pregnant (groot in beeld) op. Wellicht vindt niet ieder lid het prettig om gefotografeerd te worden en/of zo duidelijk herkenbaar te zijn. Daarom heeft het bestuur besloten om een lijstje aan te leggen met de namen van leden

(1) die helemaal niet op een foto van ASZ willen, of

(2) die tegen een groepsfoto geen bezwaar hebben maar niet pregnant op de website, Facebook of in het Magazine herkenbaar willen zijn.

Leden die op zo’n lijst willen kunnen dat melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En ziet u dat er tijdens een ASZ-activiteit door een van de leden foto’s worden gemaakt en wilt u er niet op? Meld u dit dan direct bij de fotograaf.
Met deze procedure, in combinatie met instructies voor fotografen (zie hierboven) doet het bestuur er alles aan om ongewenste publicatie van foto’s te voorkomen. Mocht er desondanks toch eens iets mis gaan, meld dit dan direct bij de secretaris of een ander bestuurslid.

Regels omgang met fotos