diamagazine 

Text Size

facebook Volg ons op Facebook
en blijf op de hoogte!

Torenlaan Theater

Zaterdag 27 oktober

Zeist Lacht: Stand up comedy met aanstormend en gevestigd talent

Vergeet de sportschool en kom je buikspieren trainen bij ZEIST LACHT: TRY-OUT, COMEDY NIGHT.

Duik op deze zaterdagavond mee in de fascinerende wereld van stand-up comedy met aanstormend en gevestigd talent uit binnen- en buitenland. Een microfoon, grappen in razend tempo en het publiek. Met alleen deze ingrediënten bezorgen een aantal comedians en een MC (een Master of Ceremony) u een geweldige avond.

Aanvang 20.30uur; entree: € 7,50.
Info:
www.aotevents.nl; reserveren: www.torenlaantheater.nl.


Zondag 28 oktober

Folkpodium Zeist presenteert: BalkanLab

BalkanLab is 5 jaar geleden ontstaan uit een masterclass ‘Sevdah’, muziek uit Bosnië-Herzegovina, onder leiding van Mišo Petrović. Zijn aanstekelijke drive om authentieke volksmuziek op eigentijdse wijze te arrangeren smaakte naar meer.
Zo heeft BalkanLab vanaf het begin de grenzen verkend en geëxperimenteerd met cross-overs van muziek uit verschillende delen van de wereld.

Aanvang: 15.00 uur ;entree € 10,-. Vriend TT € 8,-.

Reserveren:www.folkpodiumzeist.com.

Donderdag 1 november

ASZ-Lezing: Bijen, zonder hen een groot voedseltekort.

Zie elders op deze website

Vrijdag 2 november

Wereldwijd Vertelcafé Zeist, waar verhalen mensen binden.

Zie het Asz-Magazine.


Zaterdag 3 november

Back to the Sixties 2

De eerste versie van deze swingende Amersfoortse theaterproductie speelde het vorige seizoen in een aantal uitverkochte regionale theaters voor een razend enthousiast publiek. In Back to the Sixties 2 wordt het verhaal verteld van de geweldige muzikale jaren 60 met anekdotes, foto’s en 30 grote sixties-hits welke worden gezongen en gespeeld door de band Sixties Generation: Carmen Pierik, Dik Hazeleger, Peter Sips en John ter Weyden.

Aanvang 20.00uur; entree € 12,50. VriendTT en ASZlid €10,-.

Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl.


Zondag 4 november

Karpaten Ensemble en Fekete Láng

Op deze middag gaan twee gerenommeerde dansgroepen een unieke samenwerking aan! Het Karpaten Ensemble is een dansgroep in Nederland, gespecialiseerd in alle dansen van de verschillende bevolkingsgroepen in de Karpaten. Fekete Láng (Zwarte Vlam) is een dansgroep in Hongarije, die alle authentieke en traditionele Zigeunerdansen beheerst. Deze groep is opgericht om Roma jongeren van de straat te houden, en is intussen een begrip in Hongarije. Uiteraard is deze theatervoorstelling met live muziek!

Aanvang 15.00uur, zaal open 14.30uur; Entree € 14,-. VriendTT € 12,-. Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl.

 

Vertelcafé Zeist op 2 november met veel muziek en veel verhalen.

Op vrijdagavond 2 november organiseert de Werkgroep Zeist Vertelt, een wel heel bijzonder Vertelcafé Zeist.

Ook tijdens dit vertelcafé zullen er weer veel verschillende verhalen aan de orde komen. Maar nu in een bijzonder vorm. Het Popkoor uit Houten komt langs en zij vullen de eerste helft van de avond. Maar niet alleen met popsongs. Vertelster Saskia Bangma, ook bij ons welbekend, vertelt als lid van dit popkoor tussen de diverse songs bijpassende verhalen. Dat wordt vast genieten.

Na de pauze gaat Ineke Kievits vertellen, samen met Meidi die voor de muziek zorg draagt. Zij vertellen en spelen het verhaal `De steen van Halvor`. Daarna zal dichteres Ine Kievits een Deens gedicht (in het Nederlands hoor)!’ voordragen en vertelt Hans Mertens nog een mooi verhaal.

Het wordt dus een avond met veel verhalen en veel muziek.

Het vertelcafé wordt gehouden van 20.00 tot ca. 22.15 uur in het Torenlaan Theater. De deur staat vanaf 19.30 uur voor iedereen open.

De toegang is gratis. Wel gaat er een hoed rond voor een vrijwillige bijdrage voor de huur van de zaal. Denk aan bijv. € 2,- of € 5,-pp. En heb je geen contant geld bij de hand, ook met je bankpas kun je nu een gift geven. Kom, luister en geniet.

Voor meer informatie: Ronald van Gemeren, telefoon 06-288 451 76 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Theater Slot Zeist

Op de vrijdagavonden 2, 9 en 16 november is er een bijzondere voorstelling met toneel en muziek in het knusse theater van Slot Zeist.

Voor de pauze: Dat lust ik niet en andere voedselproblemen. Ellen de Vries neemt het publiek op een vrolijke rondreis langs groente, fruit, worstenbroodjes en bitterballen.

Na de pauze: De mooiste danswerken uit de klassieke pianomuziek. Pianiste Karolinka de Bree neemt u mee op een muzikale tijdreis waarin pianomuziek geïnspireerd op dansgenres
centraal staat. Bereid uzelf voor op een levendig klassiek concert waar uw voeten van gaan kriebelen! Met pianowerken van o.a. Johann Sebastian Bach, Frederyk Chopin, Franz Liszt en Claude Debussy.


Aanvang 20.15 uur. Tot die tijd gratis koffie of thee.

Toegang: € 12,50. Voor leden van ASZ € 10,-. Meer informatie en reserveren via www.theaterslotzeist.nl. Per lid een kaartje.