diamagazine 

Text Size

facebook Volg ons op Facebook
en blijf op de hoogte!

Een geluid uit Samen Muziek Maken

Het ASZ- ensemble is alweer aan zijn tweede jaar begonnen. In wisselende samenstelling weliswaar maar ondertussen beschikken we over: een vaste dirigent (Hans Kämper van de Muziekschool), vast koper (hoorn en trompet), vaste fluiten (dwars- en blok-), beetje snaar (cello en kemanchez). Helaas moest onze vaste pianist wegens ernstige ziekte het ensemble vaarwel zeggen.

Met oneindig geduld heeft de dirigent na een jaar heel redelijk klinkende muziek uit de groep weten te toveren . Dat enthousiasmeert natuurlijk enorm, maar ook voel je dan dat aanvullende instrumenten het samen spelen nog mooier en voller kunnen maken. Zo kunnen we heel goed een pianist gebruiken voor de basis begeleiding, maar zijn strijkinstrumenten en saxofoon/ klarinet meer dan welkom.

En welk speelniveau moet je eigenlijk hebben? Nou, dan neem ik mezelf als voorbeeld. Op latere leeftijd (na mijn 70e) ben ik in de ban geraakt van een klassiek Perzisch snaarinstrument , de kemanchez, een soort voorloper van de westerse cello. Klinkt in de buurt van altviool of 2e viool. Nooit eerder had ik een instrument bespeeld, alleen koor ervaring. Maar er zijn ook deelnemers die heel vroeger wel een instrument hebben bespeeld, toen heel lang niets, en nu weer zin hebben om in een ensemble te spelen. Ook kan de dirigent gemakkelijk de partij die je moet spelen vergemakkelijken of iets aanpassen aan je niveau.

Twijfel je , kom dan eens luisteren zonder verplichting op de laatste maandag van de maand van 12.00 – 13.30 uur in de grote zaal van de Muziekschool. Fenneke van Campenhout 06 247 483 36 is de contactpersoon van Samen Muziek Maken.

Han Groenendaal

Samen muziek maken