KERSTMARKT 2018

Cultuur Zeist organiseert ook dit jaar een Kerstmarkt op het Slotplein.
De markt is geopend op zaterdag 8 december en zondag 9 december van 12.00 – 17.00 uur.

Op zondag is er ook een kraam van ASZ. Kom eens langs.

BIBLIOTHEEK IDEA

Maandag 10 december
Boek en Film Zeist: Une Vie
Verfilming van het boek ‘Het leven van een vrouw’ van Guy de Maupassant. Met inleiding door filmjournalist Harry Peters.
19.30 uur ; Figi-Bioscoop, Zeist , kosten: € 12,50.

Vrijdag 14 december
Schrijversontmoeting: Pieter Waterdrinker
Schrijver en journalist Pieter Waterdrinker gaat met het publiek in gesprek over zijn nieuwste roman Tsjaikovskistraat 40 en ander recent werk. In Tsjaikovskistraat 40 neemt Waterdrinker de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven.
20.00 - 22.00 uur; bibliotheek Idea Zeist ; kosten: € 11,- / € 9,50.

Dinsdag 8 januari
SeniorWeb: Enter workshop
Workshop waarin een thema uit het tijdschrift Enter van SeniorWeb stap voor stap wordt toegelicht.
14.00 - 16.00 uur; bibliotheek Idea Zeist ; kosten: €5,- / gratis.

Maandag 14 januari
Boek en Film Zeist: The Children Act
Verfilming van het boek ‘De kinderwet’ van Ian McEwan. Met inleiding door filmjournalist Harry Peters.
19.30 uur ; Figi-Bioscoop, Zeist; kosten € 12,50.

GILDE ZEIST

POWER geeft inzicht én contacten
In de workshopreeks ‘POWER Veerkracht op leeftijd’ verkennen ouderen met elkaar keuzes voor de toekomst. Ze bekijken hun huidige situatie en wat ze in de toekomst willen. Daarbij inspireren ze elkaar. In vijf workshops komen de thema’s lichaam & geest, sociale contacten, materiële situatie, arbeid & activiteiten en waarden & inspiratie aan bod. Na de workshops blijven sommige deelnemers elkaar zien, al dan niet in POWER-kringen.
Interesse in de workshops? Op donderdag 10 en donderdag 24 januari van 14.00-15.30 uur vindt in MariaOord, Hortensialaan 30B te Zeist een informatiemiddag plaats. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 319 957 48. Of zie www.gildezeist.nl/projecten/POWER.

THEATER SLOT ZEIST

Nieuwe gordijnen door theatergroep Toetssteen
Een voorstelling vol bittere vrolijkheid. Over een conflict van overal en eeuwig én bij de buren.
Vrijdagen 23 en 30 november.
Aanvangstijd: 20.15 uur.
Toegangsprijs leden ASZ: € 10,- incl. koffie/thee.
Locatie: rechtervleugel van Slot Zeist, Zinzendorflaan1, Zeist.
Reserveren: www.theaterslotzeist.nl.

VERTELCAFÉ

Wereldwijd Vertelcafé Zeist op vrijdag 14 december in het Torenlaan Theater.
Het eerste deel van de avond zal door een kwartet vertellers gevuld worden met allerlei dingen die in je leven kunnen komen door...
Erfenissen… de meeste mensen krijgen er wel mee te maken. Het woord alleen al wekt verwachtingen die alle kanten op kunnen gaan. De gedachte aan een nalatenschap kan je hoopvol stemmen; mensen zullen zich al snel rijk rekenen. Toch kan het ook heel anders uitpakken voor de erfgenamen met ontknopingen vol verrassingen. Gaat het om een fortuin of onroerend goed? Het kan net zo goed een grote bibliotheek zijn met onleesbare boeken; of kunst of... bedenk het maar. De werkelijkheid kan bij erfenissen bonter zijn dan de fantasie. En dat levert de mooiste verhalen op!
Na de pauze komen nog een paar losse verhalen die over iets heel anders zullen gaan. Kom maar luisteren naar Ronald van Gemeren, Ron Slot en Piet de Jong samen met violiste Maria vd Burgt (De duivel en de viool).
Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.
De toegang is gratis. Er is wel een collecte om volgende vertelcafé’s mogelijk te maken.

KUNSTENHUIS

Korte cursus glas en toonwaarden in aquarel
In deze korte cursus gaan wij kijken naar het belang van toonwaarden (het licht en donker) in een schilderij. Wat is het verschil van toonwaarden en kleur? We zullen beginnen met het maken van een studie van een aquarel van Sasha Borisovich. Daarna werken wij 2 weken aan een studie van een realistisch schilderij van Paul Pitsker waarbij wij gebruik zullen maken van de afspoelmethode om transparante kleuren te behouden terwijl we meer realistische details kunnen toevoegen. De laatste les gaan we de opgedane kennis toepassen op een stilleven van glas met grote contrasten in licht en schaduw.
Het is prettig om een eigen plank te hebben (50x70 cm) omdat we 2x 2 lessen aan het zelfde schilderij zullen werken. Tevens is keukenrol en een föhn handig om erbij te hebben. De andere materialen zijn inclusief de cursusprijs. Docent: Erica Nussbaum.
Locatie: Het Kunstenhuis, Egelinglaan 2b, Zeist.
Data: vrijdagen 7, 14, 21 december,11, 18 januari .
Tijd: 10.00 tot 12.00 uur.
Prijs voor vijf lessen: € 90,-. Leden van ASZ krijgen 10% korting en betalen € 81,-.
Aanmelden via website: www.kunstenhuis.nl of telefonisch 030 695 83 93 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Opmerking: Leden van ASZ krijgen korting op alle cursussen Beeldend met uitzondering van cursussen waar al een specifieke kortingsprijs voor is (zoals de goedkopere oudere ateliers, schilderen plus enz).