diamagazine 

Text Size

facebook Volg ons op Facebook
en blijf op de hoogte!

Een lezing in november 2016 door filosoof Hans Beuk over “Filosofie: het pad is het doel. Waarom wij wijsheid begeren” was aanleiding tot de start van een ASZ-filosofiekring.

Hans Beuk (VU opleiding Wijsbegeerte en spiritualiteit) geeft sinds 2007 cursussen filosofie en begeleidt ‘filosofiekringen’, waarin deelnemers en docent op basis van een gezamenlijk gekozen filosofieboek met elkaar in gesprek zijn.

In het voorjaar 2017 startten wij de ‘kennismaking met de filosofie’.  Inmiddels is er een ritme van voor- en najaarscursussen met een vaste kern van cursisten die per cursus uitgebreid kan worden met cursisten die in een specifiek onderwerp geïnteresseerd zijn. Wij behandelden Levinas, Hannah Arendt, en maakten in 2019 kennis met het denken van Spinoza. In 2020 gaan wij in dialoog met Plato. Deze cursus is inmiddels volgeboekt.

 Info en aanmelden bij de coördinator: Leonie Silkens. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tel.: 0612407567