diamagazine 

Text Size

facebook Volg ons op Facebook
en blijf op de hoogte!

Het bestuur heeft het volgende vastgesteld: Kleine klussen zijn kleine klussen. Hierbij moet gedacht worden aan klussen die in minder dan enkele uren gedaan kunnen worden. Bijvoorbeeld een lamp vervangen, een klein kastje repareren, een klein stukje schilderwerk e.d. Hulpvrager en hulpontvanger kunnen dit overigens zelf regelen. De belastinghulp valt niet onder Kleine Klussen, hiervoor tekenen de hulpontvanger en verlener per keer een separate overeenkomst.

Sommige leden bieden aan zulke kleine klussen voor andere leden te willen verrichten. Zij doen dit om niet. Dat betekent dat er geen geld voor gevraagd wordt. Betaalde dienstverlening valt geheel buiten de ASZ-klussendienst. Degene voor wie de kleine klus verricht wordt wil vaak toch iets terugdoen. Een kleine vrijwillige financiële tegemoetkoming, maximaal €10, wordt dan geadviseerd. Een kleine andere (im)materiele aardigheid van deze omvang mag ook. Uiteraard mogen reëel gemaakte onkosten (materiaal, vergoeding voor benzine) wel verrekend worden, maar dit dient vooraf te worden afgesproken tussen partijen.

De afspraken tussen de klusvrager en de klusverlener/vrijwilliger over wat gedaan gaat worden zijn altijd privé-afspraken. ASZ als vereniging kan geen verantwoordelijkheid dragen voor de kwaliteit van het verrichte werk. Schade die de klusverlener/vrijwilliger persoonlijk oploopt tijdens het verrichten van de werkzaamheden valt onder de vrijwilligersverzekering van de gemeente Zeist. Schade die de klusverlener veroorzaakt aan de klusontvanger valt hier ook onder. Wel geldt de bepaling dat een eigen verzekering van zowel de vrijwilliger als de klusvrager (bv een WA-verzekering) altijd voorgaan op de afgesloten vrijwilligersverzekering. De verzekeraar (Centraal Beheer) gaat dit na. Verder kan het zo zijn dat de verzekeraar bij een schadeclaim ook eerst een in de polis afgesproken eigen risico verrekent. De schademeldingsprocedure dient via het bestuur van ASZ te lopen.

Onderstaande leden zijn graag bereid om andere leden van dienst te zijn.

Bert Griffioen 06 214 235 87 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Den Dolder, Bosch en Duin, Huis ter Heide; geen verfklussen

Marlou van Hoorn 06 244 269 36 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van alle markten thuis

Henk Schneider 06 20 0716 64 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ferdinand Schuering 030 691 85 10 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jan Udo 06 480 007 23 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Neem voor meer informatie contact op met Emmy Janssens:030 878 89 46 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.