diamagazine

Text Size

facebook Volg ons en blijf op de hoogte!

Afgelast.

Lezing: Bertolt Brecht

Aan de hand van foto’s, filmpjes  en teksten wordt u door Ad van der Lee, oud-docent Duits meegenomen in de wereld van Duitslands bekendste toneelschrijver.

Bertolt Brecht zette zich snel af tegen zijn ouderlijk huis en schreef op 16-jarige leeftijd al zeer poëtische gedichten en liederen, gevolgd door zijn eerste toneelstukken. In de Republiek van Weimar ontwikkelde Brecht zijn Epische Theater met de bedoeling de arbeiders bewust te maken van hun positie en om te protesteren tegen het opkomende nationaalsocialisme. De Driestuiversopera met de songs van Kurt Weill is menigeen bekend. Als emigrant vluchtte Brecht via Denemarken, Zweden, Finland en Rusland naar de VS. Erg gelukkig was hij daar niet en toen hij voor een commissie moest verschijnen die zijn politieke meningen onderzocht verliet hij snel het land. Na WO II vestigde Brecht zich in de DDR alwaar hij het uithangbord werd van de nieuwe socialistische staat. Na zijn dood in 1956 boekten zijn toneelstukken grote successen in het Westen. Brecht bevond zich vaak in een tegenstrijdige positie en dat maakt, dat over zijn leven veel interessants te vertellen valt. Kennis van het Duits is wel handig, maar niet vereist.

Datum, locatie en tijd: 8 oktober, Torenlaantheater, aanvang: 15.00 uur. Zaal open 14.30 uur. Maximum aantal deelnemers: 30. Alleen leden. Toegangsprijs € 4,- per pin (zonder consumptie), eventueel contant en gepast.
Aanmelding vooraf o.v.v. lidnummer bij voorkeur per e-mail is gewenst:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of inspreken voicemail: 06 124 075 67. Onaangemeld verschijnen mag, maar met het risico dat de toegang geweigerd wordt omdat het maximale aantal bezoekers bereikt is.

In verband met de coronaregels, check presentielijst, handen desinfecteren, verklaren dat u geen coronaverschijnselen hebt, bent u uiterlijk 14.45 uur aanwezig.