diamagazine

Text Size

facebook Volg ons en blijf op de hoogte!

De lezing gaat i.v.m. corona helaas niet door! We hopen dat het in februari weer kan.

Lezing: ‘Het Rode Boek: de mythe van Jung hoe hij zijn ziel hervond’

 Hans Huisman is geïnteresseerd in relaties tussen mythologie, filosofie, psychologie en natuurkunde. Vanuit die interesse maakte hij kennis met C.G. Jung. In 2013 fascineerde hem de tekst van Het Rode Boek van Jung, vertaalde hij de tekst in het Nederlands en is die vertaling gepubliceerd. Hans wil eraan bijdragen dat iedereen in aanraking kan komen met de prachtige inhoud van dit boek. Een aanraking die transformerend werkt. 

 Op 38 jarige leeftijd kwam Jung in een crisis. Tijdens die crisis kreeg Jung visioenen met diepgaande betekenisvolle boodschappen. Dagboeken daarover werden de grondslag voor Het Rode Boek en dit boek werd de bron van inzicht in het psychologische proces van de persoonlijke bewustwording: het individuatieproces. Aan de hand van teksten uit Het Rode Boek gaat Hans vertellen over het ontstaan, maar vooral over de inhoud ervan. Hoe wij ons bewust kunnen worden van de strevingen en dwalingen van ons eigen ego. Hoe wij, als wij open staan voor de boodschappen uit ons onbewuste, ons leven met een extra dimensie kunnen verrijken. Hoe er ruimte komt voor de essentie van ons psychologisch-wezen-zijn, hetgeen wij als ‘verheven betekenis’ kunnen leren ervaren. 

Datum, locatie en tijd: 22 oktober, Torenlaantheater, aanvang: 15.00 uur. Geopend: 14.30 uur. Maximum aantal deelnemers: 30. Alleen leden. Toegangsprijs € 4,- per pin (zonder consumptie), eventueel contant en gepast.
Aanmelding vooraf Vanaf 9 oktober o.v.v. lidnummer bij voorkeur per e-mail is gewenst:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of inspreken voicemail 06 124 075 67. Onaangemeld verschijnen mag, maar met het risico dat de toegang geweigerd wordt omdat het maximale aantal bezoekers bereikt is.

In verband met de coronaregels, check presentielijst, handen desinfecteren, verklaren dat u geen coronaverschijnselen hebt, bent u uiterlijk 14.45 uur aanwezig.

Dit is de lezing die eerder gepland stond voor 9 april , maar vanwege Corona niet doorging.