diamagazine

Text Size

facebook Volg ons en blijf op de hoogte!

Alle bijeenkomsten zijn afgelast!

 

Training Dementievriendelijke Samenleving

 

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Dat is best veel en in onze omgeving of in ons werk kunnen we mensen tegenkomen die wat in de war lijken. Dit kan wijzen op een beginnende dementie. Hoe kunnen we hier goed mee omgaan? Wat moet we doen of kunnen wij juist beter niet doen?

MeanderOmnium organiseert daarom trainingen om een dementievriendelijke samenleving te creëren, een samenleving waarin mensen met dementie zo veilig en prettig mogelijk in hun eigen leefomgeving kunnen blijven wonen. En waar ook andere mensen weten hoe zij het beste met een dementerende om kunnen gaan. Deze leerzame en inspirerende training wordt gegeven door professionals van Samen Dementievriendelijk, onderdeel van  Alzheimer Nederland.

Training op locatie

De training duurt maximaal 2½ uur en wordt gegeven door twee ervaren trainers van Samen Dementievriendelijk. Het eerste deel van de training draait om het overdragen van kennis over dementie. In het tweede deel oefenen we met praktijksituaties, zodat u de kennis ook in het dagelijks leven kunt en durft toe te passen. Het zou fijn zijn als u een ervaring met mensen met dementie kunt benoemen die besproken kan worden tijdens de training. Na afloop van de training krijgt u een certificaat.

Het is handig als u voor die tijd de online-training op de website van Samen Dementievriendelijk.nl hebt gedaan. Deze training duurt ongeveer 15 minuten.

U kunt gratis aan deze cursus meedoen.

De data in het najaar zijn:

Maandag 28 september        13.30-16.00 uur

Woensdag 30 september       9.30-12.00 uur

Vrijdag 9 oktober                    9.30-12.00 uur

Vrijdag 16 oktober                 13.30-16.00 uur

Deze trainingen zijn in de Koppeling, de Clomp 19-04

Wilt u met een training meedoen, meldt u zich dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Hans Burgmans 06-29 58 36 06.